• Tesisin tüm çalışanları gerekli sağlık ve hijyen sertifikalarına sahiptir. Personel, yüksek güvenlik ve kalite standartlarını sağlamak için düzenli olarak eğitim almaktadır.
• Enfeksiyon semptomlarını ve virüs bulaşmış birine yakın zamanda maruz kalma olasılığını değerlendirmek için çalışan tarama önlemleri uyguluyoruz. Misafirlerin varıştan önce ve konaklaması sırasında benzer bir otomatik tarama protokolüne uymalarını rica edilmektedir.
• Tesis çalışanları; yeni sağlık ve güvenlik protokolleri, kişisel koruyucu donanımların (KKD) uygun şekilde giyilmesi, el yıkama, temizlik ve fiziksel uzaklaştırma yönergelerinin önemi hakkında geniş kapsamlı, güçlendirilmiş bir eğitim almışlardır.
• Bütün bu önemli adımları geliştirmek ve uygulamak adına, tesiste tüm çalışanlar ile güncellemeler ve geliştirilmiş tüm temizlik ve operasyonel protokolleri düzenli bir şekilde paylaşılıyor.
• Afyonkarahisar Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karara göre tesisin tüm genel alanlarında misafirlerimizin maske takma zorunluluğu vardır.
• Personel servisleri ve şehir merkezi servisleri otel güvenlik kapısı dışında indirme bindirme yapacaktır. Servislerde her iki koltuğa tek kişi oturacak, el dezenfektanı bulundurulacak ve maske takmak zorunlu olacaktır.
• Mutfak ve temizlik personeli gibi daha önce görevleri gereği eldiven takan çalışanlar, eldiven takmaya devam edecektir. Diğer tüm çalışanlar için pozisyon bazlı kişisel koruyucu donanım (KKD) alokasyon anahtarı oluşturulmuştur.
• Tesiste, çalışanlara ve misafirlere fiziksel mesafeyi nasıl güvenli bir şekilde uygulayacakları konusunda rehberlik etmeye yardımcı olacak tabelalar yerleştirilmiştir.
• Çapraz trafiği azaltmak ve güvenli mesafeyi korumak için tüm personel hareketleri saat yönünde olacaktır.
• Zaman zaman, 1,5 metrelik sosyal mesafeler zorlayıcı olacaktır. Bu durumlarda, çalışanlar için pleksiglas bariyerler veya yüz kalkanları gibi makul hafifletici protokoller uygulanacaktır. Pleksiglas bariyerler, misafirlerin ve çalışanların güvenliği için yiyecek-içecek alanları, atrium ve lobiler boyunca uygun olan yerlerde kurulmuştur.
• Tedarikçiler için, mal kabul alanında sosyal mesafe yerleri belirlenmiştir.
• Sosyal mesafenin korunması amacıyla, fitness merkezinin kapasite ölçümleri yeniden yapılmış ve randevu sistemine geçilmiştir. Fitness merkezi kullanımı kişi başı 60 dakika ile sınırlandırılmıştır.
• Restoranların ve diğer yiyecek ve içecek alanlarının oturma kapasiteleri, her oturmuş grubun arasının en az 1,5 m olmasını sağlamak için azaltılmıştır.
• Çalışanlar, vardiya başlangıcında ve sonunda, vardiya molalarında ve mümkünse eldiven kullanmadan önce ve sonra ellerini en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayacaktır. Sabun ve su yoksa çalışanlar en az %60 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanacaktır. El dezenfektanı veya el yıkama istasyonları, çalışan yemekhanesi veya soyunma odası gibi önemli çalışan temas alanlarına yerleştirilmiştir.
•Misafirlerimize bu dönemde vale hizmeti verilmeyecek olup bellboy hizmeti verilmeye devam edilecektir. Misafirlerimizin valizlerinin herhangi bir temas olmadan dezenfekte edilmesi sağlanacak ve her seferinde dezenfekte edilmiş ayrı bir bellboy arabası ile her oda için sadece tek araba kullanılacak şekilde taşınacaktır.
•Lobi, oda, restoran, toplantı ve etkinlik alanları, dinlenme alanları, umumi tuvaletler, fitness merkezleri, SPA bölümü, asansör düğmeleri, tüm çalışan alanları ve daha fazlası gibi tüm yüksek dokunuşlu yüzeylerde hastane sınıfı dezenfektanlarla artan temizleme sıklığı sağlanmıştır.
• Tesiste koronavirüs, bakteri ve diğer bulaşıcı patojenler için Sağlık Bakanlığı yönergelerine uygun olarak kanıtlanmış temizlik ürünleri kullanılmaya devam edecektir. Dezenfektanın daha verimli bir şekilde uygulanmasını sağlamak için geniş alanların çoğunda elektrostatik püskürtücüler kullanılacaktır.
• Sabun ve su içeren özel yapım el yıkama istasyonları ve el dezenfektan istasyonları, tesis genelinde gözle görülür bir mevcudiyetle hazırlanmıştır. Tesisimizde, çalışanlara ve misafirlere uygun el yıkama protokollerinin önemini hatırlatmak için tabelalar yerleştirilmiştir.
• Misafir odalarında, misafir girişi öncesi ve çıkışı sonrasında uygulanan temizlik ve hijyen protokolleri yükseltildi. Odada daha çok kullanılan noktalara daha fazla dikkat edilerek odanın fiziken temizlik ve hijyeninin sağlanması uygulamasının belirli bir sıra düzeni dahilinde yapılması kurala bağlandı.
• Çalışma arkadaşlarının kullandığı servis üretme alanlarında temizlik ve hijyen uygulaması sıklıkları arttırıldı, anti bakteriyel ve anti virüs sanitasyon istasyonları kuruldu ve gerekli hijyenik çalışma ekipmanları sağlandı.
• Tesisteki yiyecek içecek bölümlerinde kullanılan tüm servis ekipmanları, en son teknoloji endüstriyel bulaşık makinelerinde 70-80 derecede yıkanmaktadır. Dileyen misafirlere tek kullanımlık bardak, tabak, çatal, bıçak ve kaşık ile hizmet verilebilir.
• Tekstil ve linenler kapalı dolaplarda muhafaza edilir. Farklı linen grupları, tanımlanmış taşıma arabaları içerisinde ayrıştırılarak toplanır. Tekstil, linen veya giysiler 60-90 derece sıcaklıkta yıkanır.
• Çıkış yapan misafirlerin odalarının detaylı temizlik işlemleri bittikten sonra Ozon Hava Temizleme Jeneratörü vasıtası ile ortam dezenfeksiyonları yapılır. Konaklaması devam eden misafirlerin odaları ise mekanik havalandırma yöntemiyle yapılır.
• Tüm odalarda klima mevcut olup periyodik olarak detaylı sterilizasyon aşamalarından geçirilir.
• Tesis; virüs hakkında bilimsel bilgi elde edildikçe ve Sağlık Bakanlığı ile yerel yetkililer ve tesisin tıp uzmanları tarafından ek rehberlik geliştikçe, HVAC sistemlerinin çalışmasını gözden geçirmeye ve ayarlamaya devam edecektir.
• Tesiste, bir covid-19 vakasının meydana gelmesi durumunda hem misafirlerle hem de çalışanlarla birlikte atılacak adımlar hakkında bilgi ve rehberlik almak için ilgili sağlık yetkilileriyle birlikte çalışılacaktır. Tesisin ortak kullanım alanlarının yanı sıra misafirin kaldığı süre boyunca temasta olduğu tespit edilen alanlar için ek bir temizlik ve dezenfeksiyon protokolü uygulanır. Buna ek olarak, tesis misafirin odasını mühürler ve havayı dezenfekte etmek de dahil olmak üzere odadaki her şeyi dezenfekte etmek için tasarlanmış bir oda kurtarma protokolü uygular.
• Tesiste, Hijyen ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmetleri Departmanı bünyesinde görev alan, acil durum protokolleri konusunda uzman yardımcı personel ve tıbbi personel mevcuttur.
• Etkilenen çalışanın ya da misafirin atıkları için Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında işlem yapılacaktır.